Fierastraul electric, o unealta de care ai nevoie in gospodarie – cum alegi unul

Printre instrumentele practice de care orice gospodar are nevoie se numara numaidecat si fierastraul electric. Fie ca vorbim despre pregatirea lemnelor de folosit la centrala termica sau despre lucrari mai complexe pe langa casa si gradina, de fierastraul electric nu ne putem dezice.

In alegerea unui fierastrau electric vor conta in principal pretul si caracteristicile acestuia. Totusi specialistii spun ca primul aspect de departajare trebuie sa fie scopul pentru care alegem aceasta unealta – fie ca este necesara la lucrari profesionale sau doar pentru taieri ocazionale, caz in care este de preferat orientarea spre cele din categoria hobby.

Fierastraul electric sau cum popular i se mai spune, drujba, se compune din lama integrata intr-un lant. Functioneaza pe baza de motor alimentat electric – cu sau fara cablu. O astfel de unealta eficienta poate fi chiar accesibila la pret, mai ales daca scopul este de a alege o drujba utila la taiat tufisuri, copaci de mici dimensiuni sau lemne.

La Bricolaj Market, magazin online, regasim variante diverse la categoria de fierastraie. Acestea vin la pachet cu garantie de 2 ani. Poate fi solicitat ajutorul reprezentantilor acestui eshop, de altfel un lucru chiar recomandat, dat fiind ca sunt atat de multe caracteristici de luat in seama in alegerea produsului. Trebuie tinut cont de:

  • Desigur ca un fierastrau electric cu putere mai mare ajuta la taieri mai rapide si eficiente, totusi pentru cei care abia ce manuiesc un astfel de produs, care nu au activitati de padurar nu va fi necesara neaparat o putere mare.
  • Anumite caracteristici, functii. Sistemele moderne fac ca folosirea unui fierastru electric sa fie cu atat mai usoara si sigura pentru utilizator. Pot fi de interes aspecte precum oprirea de urgenta, frana pe lant activata inertial, un maner secundar in dotare etc.
  • Detalii precum calitatea lantului si modul de folosire a fierastraului. Spre exemplu, lantul trebuie sa fie inoxidabil pentru a fi durabil, iar manerul, forma acestuia sa permita utilizarea fierastraului din diferite ipostaze de lucru.
  • Mai toate fierastraiele electrice au o greutate considerabila, poate chiar de 7 kg spre exemplu. Conteaza insa si cum poate fi manevrat astfel incat utilizatorul sa nu oboseasca prea repede.
  • Lungimea lantului de taiere. In functie de acest aspect, ar putea fi mai greu pentru utilizator sa se descurce la inaltimi mai mari sau crengi mai late.
  • Brandul si pretul. Desigur ca sunt unele branduri de renume care castiga increderea publicului din start, prin calitatea de care dau dovada de obicei. Asadar, unii se vor orienta si din acest punct de vedere; iar daca in final pretul este unul acceptabil pentru bugetul fiecaruia, alegerea vine mai rapid ca oricand.

Pentru cei interesati, la Bricolaj Market exista o varietate de astfel de produse. Achizitia poate fi facuta rapid, din cadrul paginii, fara creare de cont. Pentru asistenta la preluarea comenzii, dar mai ales privind selectia tipului de fierastrau, cei de la Bricolaj Market sunt disponibili.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.