Fetele ar trebui sa se joace cu LEGO, nu cu Barbie

Parintii ar trebui sa renunte sa le mai cumpere papusi Barbie fetitelor si sa le acorde mai mult timp sa se joace cu LEGO. De ce? Pentru a preveni ca acestea sa creada, atunci cand ajung a maturitate, ca stiinta si ingineria sunt domenii de munca numai pentru barbati.

Dame Athene Donald, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca jucariile pentru fetele mici sunt dominate de teme ca „dragoste si magie”, lucru care conduce la consolidarea stereotipurilor de acest gen.

Jucarii pentru copii

Inainte de a se prezenta ca noul presedinte al Asociatiei de Stiinte Britanice, Dame Athene a declarat ca „trebuie sa schimbam modul in care vedem baietii si fetele dar si ceea ce este potrivit pentru acestia la o varsta frageda. Conteaza oare alegerea jucariilor pentru copiii nostri? Eu sunt de parere ca da. Noi singuri introducem stereotipuri sociale care contureaza ceea ce baietii si fetele ar trebui sa primeasca de la o varsta frageda. Jucariile pentru fete conduc, de obicei, la pasivitate- determinand ca singura preocupare a fetelor sa fie pieptanarea parului lui Barbie, astfel ca nu este stimulata imaginatia sau creativitatea de a construi anumite lucruri cu ajutorul pieselor LEGO.

Putem observa ca jucariile de baieti sunt dominate de putere si batalii, in timp ce fetele par a trece peste aceste batalii cu dragoste si magie. Imi pare rau, dar nu cred ca magia va fi aceea care le va ajuta pe fete in viitor, dar cu toate acestea nici nu incurajez jucariile care sa inspire violenta in randul baietilor. De asemenea, fetele- ajunse la maturitate- care cauta un loc de munca sunt mai susceptibile de a lucra intr-un salon de coafura, in timp ce baietii prefera sa lucreze la un <garaj local>. Acest lucru este daunator pentru ambele sexe.” Acest studiu a fost creat din cauza ca exista o lipsa de educatie stiintifica in randul femeilor.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.