Exista viata inafara Pamantului?

Extrateresti reprezinta un subiect de mare interes in comunitatea stiintifica, existand atat pareri pro, cat si contra. Astfel, exista oameni de stiinta care sustin ca viata extraterestra exista undeva in Univers, in timp ce altii sunt de parere ca omenirea este singura in cosmosul infinit.

Descoperirea apei pe planeta Marte a reaprins scanteia acestui subiect in randul oamenilor de stiinta, astfel ca acestia se intreaba daca, intr-adevar, Marte ar fi capabila sa sustina viata sau daca aici chiar exista o anumita forma de viata si la ce stadiu de evolutie se afla.

Hawking isi face griji cu privire la extraterestri

Aceasta discutie nu putea sa nu-l starneasca si pe marele fizician Stephen Hawking, care, in urma cu cateva luni, si-a exprima frica fata de inteligenta artificiala. Ei bine, nu doar ca isi face griji in privinta robotilor, Hawking avertizeaza ca omenirea ar trebui sa fie constienta de existenta unei vieti extraterestre si de faptul ca aceasta ar putea reprezenta extinctia umana. In cadrul unui interviu, Hawking a declarat ca „exista posibilitatea ca viata extraterestra sa existe cu adevarat, insa oamenii ar trebui sa fie constienti de faptul ca acestia ar avea o viata nomada, intrucat vor incerca sa colonizeze si sa cucereasca absolut orice planeta la care vor ajunge. Sunt de parere ca ar trebui sa credem cu adevarat ca exista extraterestri, insa cea mai mare provocare pentru noi consta in faptul ca inca nu stim cine sunt cu exact si unde se ascund”.

Pentru oamenii din stiinta, faptul ca s-a gasit apa lichida pe Marte inseamna ca exista urme de viata extraterestra, dar care, sustine Hawking, „va distruge viata omeneasca”. Fizicianul isi face griji pentru ca noi oamenii suntem singurii care facem rau Pamantului si cautam amenintarile peste tot unde este posibil.

Cu toate ca oamenii de stiinta inca nu se pot pronunta in ceea ce priveste existenta unei alte forme de viata in lume, acestia sunt convinsi de faptul ca nu suntem singuri in Univers.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.