Este important sa gandesti ca un copil

FetitaIn unele moduri, societatea noastra pare dedicata sa elimine copilaria. De multe ori le copiilor sa inceteze sa se comporte ca niste copii si sa se maturizeze. Chiar si cuvantul „copilaros” are un ton negativ. La un moment dat in vietile noastre, incetam sa fim copii si ne comportam ca si adultii. Eventual cu totii renuntam la jucarii si ne oprim din joaca pentru a ne ocupa de responsabilitati mai mari.

Dar in timp ce crestem, lasam deoparte mai mult decat ar trebuie. Copii vad aceasta in lume in moduri in care am pierde ca adulti. Cand esti tanar, iti folosesti mintea in moduri creative, imaginative care te ajuta pe intreaga viata, nu numai in copilarie. Exista foarte mult potential ascuns in a gandi ca un copil.

Vestile bune sutn ca imaginatia de copil si creativitatea inca sta in tine, indiferent de cat de batran se intampla sa fii. Gandindu-ne in trecut la vremurile cand eram copii, ne va aduce in aceiasi minte. Cand intri in copilul interior si imbratisezi minunea copilariei, poti sa-ti imbunatatesti viata.

Imaginatia si stimularea creativitatii prin jocuri. Copii sunt foarte creativi. Cand copii se joaca, acestia pot transforma o cutie intr-un castel, o masina, o casa, in orice. Toate aceste lucruri sunt realizate cu puterea imaginatiei. Cand esti copil, imaginatia ta nu este limitata de reguli. Este nelegata si libera sa mearga oriunde. Toate acestea se schimba in timp ce devii adult.

Cand imbatranesti, incepi sa-ti stramtezi gandirea, ca rezultat al intrarii in lumea reala. Nu iti incordezi muschii imaginativi foarte des asa ca nu devin folositi. Cand cercetatorii de la North Dakota State University, au intrebat doua seturi de studenti de la facultate ce ar face cu o zi libera, din care un grup trebuia sa gandeasca ca un copil de 7 ani. Au experimentat cu sute de studenti si rezultatele au fost consistente. Grupurile ce au trebuit sa gandeasca ca un copil, de multe ori au venit cu raspunsuri ma icreative.

Rezultatul este simplu, daca vrei sa devii mai creativ, gandeste ca un copil.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.