Este iarna perioada favorita pentru lucrari dentare?

Lucrarile dentare de orice fel nu suporta amanare. Orice persoana responsabila ar trebui sa stie ca orice mica problema amanata perpetueaza o stare precara a sanatatii orale. Va fi mereu mai usor sa se interpuna tot felul de factori pana cand o programare este realizata. Pentru ca s-au creat atat de multe mituri despre acest context, dezbatem ce legatura exista intre perioada rece a anului, sezonul iernii, cu timpul favorit de a realiza lucrari dentare.

Iarna, un inamic pentru cei cu sensibilitate dentara

Este adevarat ca intr-o masura temperaturile reci sunt cele care afecteaza si pot determina pe cei cu sensibilitate dentara sa resimta dureri frecvente. Asta nu inseamna ca nu exista si solutii.

Spre exemplu, medicii stomatologi recomanda o pasta speciala pentru igiena orala, respirarea numai pe nas pentru ca dantura sa nu intre in contact direct cu aerul rece. De asemenea, sunt de preferat alimente si bauturi nu foarte reci si nici prea calde.

Insa astfel de restrictii oricum exista, indiferent de sezon. Cu exceptia faptului ca  aerul este mai rece, cei cu sensibilitate dentara oricum vor avea mereu o extra grija pentru modul in care consuma alimente sau bauturi, pentru a limita factorii ce provoaca dureri.

Un alt mit este cel al faptului ca pe timp de iarna nu este tocmai indicat sa iti albesti dintii. Aceasta procedura este menita sa actioneze cu produse usor abrazive la suprafata dintilor, sa redea culoarea imaculata a dentitiei.

Ca urmare a acestei proceduri, sensibilitatea dentara este cunoscuta. Atentie insa, nici acest lucru nu poate depinde de sezon. Durerile nu vor fi altele daca albirea se realizeaza in alt sezon din an.

Lucrari dentare ample si timpul favorit pentru acestea

Atunci cand un pacient isi constientizeaza situatia sanatatii orale si decide sa treaca pragul la o clinica stomatologica in vederea remedierii acesteia atunci timpul favorit este tocmai cel imediat. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa existe amanare, pentru ca aceasta poate agrava si mai mult starea si poate exclude in cele din urma posibilitatea unor forme de tratament.

Cand este timpul favorit pentru un implant spre exemplu? Avand in vedere situatia data, aceea de a inlocui un dinte sau mai multi lipsa, este de preferat ca tratamentul in sine si procedura sa fie dorita cat mai repede posibil. Asta va scuti pacientul de probleme precum retractia gingiei sau resorbtia osoasa, insemnand ca osul pierde din consistenta, din continutul sau organic sau mineral.

In cazul unui dinte lipsa si cei din jur au de suferit, intrucat isi destabilieaza pozitia corecta. Cu alte cuvinte, sunt sanse ca acestia sa fie tot mai expusi, ca gingia sa se retraga, de asemenea putand sa se constate ca se deplaseaza putin cate putin.

Este fals sa credem ca un medic stomatolog este mai putin ocupat intr-o anumita perioada din an. Cand vine vorba de sanatate, cea orala implicita in aceasta ecuatie, timpul are o alta valoarea si este si mai pretios.

Cu fiecare zi in care te complaci in starea precara de sanatate iti furi din sansa de a fi mai increzator in tine, mai sarmant, cu un zambet perfect si admirat de cei din jur.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.