Educatia copilului

Toti parintii isi doresc sa fie exemplari pentru copii lor si sa fie adevarate modele. Pentru aceste lucruri ei fac sacrificii si compromisuri si isi doresc sa le ofere tot ceea ce este mai bun.

De multe ori, parintii aleg sa isi maltrateze copilul in sensul ca il pedepsesc prin bataie atunci cand greseste ceva. Este normal ca fiecare copil sa greseasca si trebuie sa facem astfel incat luam cele mai bune masuri in cazul pedepselor copiilor.

Pentru multi parinti a nu pedepsi copilul inseamna a-i da voie sa faca tot ce vrea. Permisivitatea nu este tocmai un lucru bun, insa nu trebuie sa fie dusa pana la extrem. Un copil trebuie sa invete cum sa se comporte in societate, cum sa fie responsabil si moral, insa prin pedeapsa nu se ajunge la rezultatele dorite. Dupa cum, nici un copil pe care parintele il lasa sa-si faca de cap nu va ajunge acolo unde trebuie. Insa poti fi un parinte ferm si fara sa recurgi la pedepse.

De exemplu, daca cel mic s-a implicat intr-o bataie in parc, nu te duci sa-l iei de urechi si sa intrebi “De ce?”, “Cine a inceput?”, “Cine pe cine a lovit?” etc. Ce trebuie facut in acele momente este sa-l iei pur si simplu din acel loc, sa-l lasi sa se “racoreasca” si apoi sa-l lasi sa se joace cu alti copii. Cautarea “vinovatului” in momentul in care toata lumea este agitata va conduce la si mai multa ostilitate.

Nepedepsind copilul pentru ca s-a batut nu inseamna ca ai incurajat bataia. Dimpotriva! Inveti copilul ca in momentele de tensiune, cel mai bine este sa parasesti mediul ostil si sa te linistesti inainte de a lua o hotarare. Atunci cand este calm poti invata copilul cum se poate rezolva un conflict de interese si fara bataie.

Astfel, vei reusi sa iti educi copilul fatra sa fie nevoie sa recurgi la tot felul de metode drastice prin care sa il pedepsesti. Astfel, vei avea rezultate mai rapide si mai benefice.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.