Durex introduce un nou emoticon

Exista o multime de emoticon-uri pe care oamenii le pot folosi pentru a sugera sexul, insa niciunul din acestea nu sugereaza sexul protejat. Astfel, compania Durex- interesata de bunastarea oamenilor din intreaga lume- a lansat o noua campanie prin care doreste sa introduca un nou emoticon care sa infatiseze un prezervativ.

„Foarte multi tineri si-au castigat cunostintele sexuale prin intermediul activitatii sexuale proprii sau cautand pe Internet”- sustine Dr. Mark McCormack, lector in sociologie si co-director la centrul de sex si sexualitate de la Universitatea Durham din Marea Britanie. „In timp ce participantii se simt liberi sa vorbeasca despre sexul protejat in propriile lor relatii, acest lucru nu se intampla cand apar parteneri noi. 80% din tineri au salutat cu bucurie ideea de a implementa acest emoticon, astfel ca discutiile despre sex devin mai usoare si mai confortabile”.

Mai specific decat atat, Durex a descoperit ca 80% din tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani au sustinut ca este mai usor sa se exprime folosind emoticon-uri, iar 84% se simt mai confortabil vorbind despre sex folosind acest emoji. Insa, interesant este ca mai bine de o treime din aceasta populatie sustine ca nu le pasa de sexul protejat, iar aproape jumatate dintre ei sunt de parere ca HIV nu este un pericol atat de mare si nu ii va afecta niciodata. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor ofera o alta imagine: rata de boli transmise pe cale sexuala este in continua crestere in toata lumea, mai ales in randul tinerilor.

Incurajeaza ideea Durex folosind #CondomEmoji

Astfel, Durex roaga utilizatorii din mediul online sa isi exprime suportul fata de acest emoticon care incurajeaza sexul protejat, folosind hashtag-ul #CondomEmoji. Compania va include aceste emoticon la Unicode Consortium, si va fi implicat in Ziua Mondiala Anti- SIDA, la data de 1 decembrie. Un emoticon cu un prezervativ ar putea fi o modalitate optima prin care oamenii se vor exprima cu mai putina jena atunci cand vine vorba despre sex.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.