Durerile abdominale-problema femeilor

Femeile sunt predispuse unor tipuri de dureri mult mai variate decat barbatii, in situatia in care se confrunta cu multe dureri abdominale, cauzate de diversi factori si implicit de situatiile lunare in care se afla acestea. Durerile lunare sau menstruale afecteaza intre 50 si 90 % din populatia femeilor care sunt active si de cele mai multe ori cauzeaza senzatii de nedescris care nu trec de la sine.

Unii medici ginecologi sunt de parere ca ar trebui sa abordam unele din cele mai noi mijloace de combatere a durerilor menstruale si anume de a apela la pastile anticonceptionale, la analgezice, la inele vaginale precum si la injectii hormonale. Unele din aceste metode sunt destul de scumpe, dar efectele sunt surprinzatoare.

Spre deosebire de medicii ginecologi, medicii de familie sunt de parere ca este bine sa nu invadam corpul cu analgezice, pentru ca in felul acesta ii scadem imunitatea si il facev  mai firav. Ei considera ca este bine sa abordam metode traditionale, metode auzite de la bunici care implica consumul de ceai verde, ceai de musetel sau de ghimbir. De asemenea apa calda pusa pe abdomen se pare ca are unele din cele mai multe efecte nu doar pentru abdomen, ci si pentru spate. Aplicarea unor prosoape cu apa calda sau a unei sticlute cu apa calda pare sa relaxeze muschii si se evita contractarea crampelor.

O activitate solicitanta precum  inotul, yoga poate ajuta la eliminarea durerilor menstruale lunare si ajuta la refacerea musculaturii in zona abdominala. Strechingul ajuta la relaxarea muschilor si la atenuarea crampelor. Asezata pe podea cu mainile intinse in fata si atingerea degetelor de la picioae cu mana inseamna relaxarea spatelui si a abomenului pentru eliminarea durerilor menstruale.

Nu strica nici sa avem o viata sexuala activa, pentru ca in felul acesta se poate elimina mai multa endorfina care poate evita crampele musculare precum si inflamatiile.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.