Droguri benefice in medicina

Utilizarea drogurilor ilegale in scopuri medicinale este un subiect destul de controversat si in prezent, cu atat mai mult cu cat mai multe state si jurisdictii permit utilizarea de marijuana medicala si a altor substante in fiecare an.

Auto-medicamentatia- folosirea de medicamente fara asistenta unui doctor sau a unui profesionist medical- poate fi o practica extrem de periculoasa. „Riscurile potentiale ale practicilor de auto-medicamentatie inlud alegerea unui diagnostic incorect, dozare incorecta, alegerea incorecta a terapiei, mascarea unei boli severe si chiar risc de dependenta sau abuz”- sustin autorii unui studiu publicat in anul 2010.

Din cauza acestor riscuri, medicii sunt impotriva utilizarii nereglementate de droguri ilegale, care pot face mai mult rau decat bine. Cu toate acestea, cercetatorii din medicina continua sa gaseasca un numar surprinzator de beneficii pentru sanatate in droguri folosite in scopuri recreative.

Beneficiile drogurilor ilegale

Ecstasy. Cunoscut si sub numele de MDMA, ecstasy reprezinta un compus sintetic care produce halucinatii, senzatii sau emotii la un nivel mai ridicat de energie. Aceleasi proprietati psihoative care fac ca ecstasy sa fie atat de popular in randul petrecaretilor, sunt utile in tratarea tulburarii stresului post traumatic, sau PTSD.

Alte studii au constat ca ecstasy are proprietati anticancerigene solide, fiind benefic in lupta contra leucemiei, limfomului sau a mielomului. In anul 2011, oamenii de stiinta de la Universitatea din Birmingham, au descoperit ca o forma modificata a ecstasy a fost de 100 de ori mai eficienta si mai puternica in distrugerea celulelor canceroase. „Sunt necesare mai multe eforturi suplimentare, insa aceasta descoperire ne aduce mai aproape de tratamentul care poate ajuta la lupta cu cancerul”- declara autorii studiului.

Cocaina. Frunzele plantei de coca- Erythroxylum coca- a fost utilizat ca un stimulent in America de Sud pentru mai multi ani. Drogul derivat din coca- cocaina- cunoscut popular ca si coke sau praf de Bolivia- sunt acreditate din cauza ca aduc o serie de efecte benefice pentru sanatate.

Cocaina poate fi utilizata ca si un anestezic local pentru procedurile medicale din cauza proprietatilor sale rapide care actioneaza ca si calmant. Atunci cand este combinata cu alti compusi si se prepara un amestec numit TAC, cocaina poate trata rani minore de la nivelul pielii.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.