Despre inseminarea artificiala

Atunci cand cele mai multe cupluri nu pot avea copii, adesea apeleaza la adoptie sau la inseminarea artificiala, doar pentru a se bucura de spiritul patern, incat nimic nu le poate distruge aceasta dorinta imensa. Si pentru ca este o problema reala, infertilitatea este tratata ca o boala, cu toate ca pentru unii dintre pacienti, rezultatele nu sunt la fel de pozitive.

Inseminarea artificiala presupune conceptia asistata de medici a unui copil, prin care femeii i se introduce in uter o cantitate de sperma viabila in perioada in care aceasta este fertila, cu posibilitatea de procreare.

Pasi pentru o inseminare artificiala corecta
  • alegerea tipului de procedura pentru inseminare. Adoptarea uneia din cele doua tehnici, cea de introducere a spermei in vagin sau in uterul femeii, care sunt cele mai eficiente, incat inseminarea intrauterina este mai scumpa decat inseminarea intracervicala.
  • testele de diagnosticare sunt importante inainte de inseminare, pentru ca se evalueaza starea trompelor, a uterului si a sitemului circulator. Aceste teste ajung undeva la o valoare de 400 euro, iar in unele procedee aceste teste pot ajunge si pana la 3000 de euro. Toate testele trebuie sa se realizeze in perioada fertila a femeii.
  • alegerea donatorului de sperma, in cazul in care nu se poate preleva o cantitate viabila de spermatozoizi de la partener sau in cazul in care acesta are un numar mic de spermatozoizi. O banca de sperma sau o clinica privata va poate furniza o lista cu posibilii donatori in functie de cerintele cuplului. Se verifica si istoria donatorului in aceste situatii.
  • durata de tratament si implementare ia in considerare si varsta pacientei, incat o pacienta poate avea sanse mai mari de reusita din prima, spre deosebire de o pacienta cu varsta trecuta de 35 de ani.
  • medicamentatia se realizeaza si inainte si dupa procedura de inseminare pentru a imbunatati sansele.
  • asigurarea realizarii tratamentului. Este esentiala o asemenea strategie pentru a se acoperi eventualele daune, incat unele proceduri pot da gres. Verificati si compania de asigurari inainte de a demara un astfel de proces.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.