Descopera care sunt cele mai bune tehnici de aplicare a pesticidelor

Atunci cand se aplica pesticide agricole, cel mai important lucru pe care utilizatorul trebuie sa il ia in considerare tine de distributia uniforma a substantei, pe toata suprafata agricola. De altfel, subdozajul ar putea sa nu aiba aceleasi rezultate, iar efectele obtinute nu sunt chiar excelente; pe de alta parte, supradozajul implica costuri mai ridicate, deoarece, pe aceasta cale, se irosesc pesticide dar, de asemenea, se creste si riscul de contaminare a apelor subterane.

sursa: alicdn.com

 

Cu toate acestea, atat siguranta, cat si eficacitatea utilizarii pesticidelor, depind, in cea mai mare masura, de starea tehnica a echipamentului utilizat in aplicarea pesticidelor. De altfel, in cele mai multe cazuri, pesticidele sunt aplicate utilizandu-se aparate de specializate, cum ar fi Atomizor Ruris A102, ce are o putere ridicata si poate fi folosit atat in dispersarea pesticidelor prin mai multe duze sub forma de ceata, la o presiune de 2,5 bari. In plus, volumul mare al rezervorului permite utilizatorului sa acopere o suprafata cat mai pare cu pesticide.

sursa: tehnicbazar.ro

 

Fara riscuri de contaminare

In plus, atomizorul Ruris, de la tehnicbazar.ro, de dispersare a pesticidelor, nu necesita un nivel ridicat de intretinere ci, de formare si cunoastere din partea utilizatorului. Astfel, odata ce se cunosc problemele cu care se confrunta suprafata agricola, utilizatorul trebuie sa identifice nu numai cea mai practica metoda de aplicare a pesticidelor pentru a spori eficienta, dar trebuie sa tina cont si de siguranta sa personala. Astfel, odata ce se identifica cea mai buna tehnica de dispersare a pesticidelor, se va ajunge la o eficienta mai ridicata iar, ca si rezultat, utilizatorul va fi supus unor costuri mai mici, si nici nu se va pune pe el, si nici mediul inconurator, asupra unor riscuri de contaminare.

sursa: wisegeek.com

 

Asadar, pe langa metodele traditionale de prelucrare a solului, ardere si rotatie a culturilor, dispersarea pesticidelor reprezinta, in continuare, o strategie esentiala de combatere a daunatorilor ce afecteaza culturile agricole. Mai mult decat atat, pesticidele au devenit, de-a lungul anilor, mai puternice si mai specifice, iar acest lucru inseamna ca utilizatorii trebuie sa gaseasca alte tehnici de aplicare, care sa fie cat mai sigure posibil si cu un minim de riscuri pentru mediu. In acelasi timp, concomitent cu imbunatatirea practicilor de aplicare a pesticidelor, se imbunatateste eficienta, diminuandu-se pericolul utilizarii de substante chimice.

Echipamente de aplicare a pesticidelor

Tipul de dispozitiv utilizat in aplicarea pesticidelor trebuie sa fie selectat cu atentie, astfel incat sa nu dauneze utilizatorului, si nici mediului inconjurator. Insa, potrivit specialistilor, exista doua tipuri de echipamente folosite pentru aplicarea pesticidelor.

sursa: bicton.ac.uk

 

  1. Echipament nealimentat– in general, astfel de echipament este mai potrivit pentru aplicarea de pesticide pe suprafate mai mici de teren, fiind eficient in dispersarea de tratamente impotriva larvelor de tanari. Astfel de echipamente nealimentate sunt descrise de unelte ce sunt purtate ca pe un rucsac, fiind compuse dintr-o cisterna pulverizatoare, pesticidele fiind pulverizate manual.
sursa: trainingexpress.co.uk

 

  1. Echipamente alimentate– pentru aplicarea pesticidelor pe o suprafata cat mai mare de teren, astfel de echipamente sunt esentiale. De altfel, uneltele din aceasta categorie functioneaza prin pomparea pesticidelor printr-o linie de distributie, sau un furtun- modalitate prin care fluxul de aer propulseaza particulele de pesticide, pe o suprafata cat mai mare.

 

Blogger: Cristina M.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.