De ce a interzis Coreea de Nord filmul „2012”

Coreea de Nord are o reputatie de tara usor sarita si care persecuta si asupresc oamenii fara motive adevarate, asa ca nu e surprinzator sa aflam ca au interzis o multime de filme din motive ridicole. Asa ca atunci cand spun „Coreea de Nord a interzis vizionarea filmului ‘2012’ a lui Roland Emmerich”, probabil va ganditi ca „Are sens. L-au interzis pentru ca a aratat distrugerea vreunui monument important din Coreea sau doar pentru ca e un film teribil de prost?” Niciunul, de fapt. L-au interzis pentru ca acesta contravinea propriei lor profetii nebunesti asupra anului 2012.

Vedeti voi, in 2012 se sarbatoarea aniversarea a 100 de ani de la nasterea fondatorului Coreei de Nord, Kim Il Sung, lucru care pentru ei reprezenta o mare sarbatoare care, din pacate, s-a intamplat sa coincida cu pseudostiinta lui Emmerich despre sfarsitul lumii potrivit civilizatiei Maya. In timp ce marea aniversare a lui Kim trebuia sa fie o mare sarbatoare, un eveniment care promitea sa deschida portile spre transformarea Coreei intr-o super-putere mondiala, filmul lui Emmerich prezenta morti in urma potopului, inclusiv moartea lui Woody Harrelson, ambele lucruri fiind stiute ca intamplari care ar strica o petrecere.

Asa ca, nu numai ca a interzis Coreea de Nord filmul, dar au promis amenzi uriase si chiar inchisoarea pentru oricine era prins cu o copie ilegala a filmului, gestul lor fiind considerat o provocare impotriva statului. Kim Jong Il a murit in decembrie 2011, asa ca nu a apucat sa vada care dintre predictii avea sa se indeplineasca (va dau un indiciu, niciuna). Coreea de Nord ramane o tara totalitara care se chinuie sa supravietuiasca, Harrelson e inca viu, iar Emmerich se pregateste sa faca doua continuari pentru „Ziua Independentei”, lucru pe care nu i l-a cerut absolut nimeni. Asta nu-l va opri, insa, cu siguranta. Din pacate. Mai vedem.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.