Curiozitati Google

Google a devenit sinonim cu motor de cautare. In mod incredibil, planurile initiale ale fondatorului miliardar Google au constat in crearea unei platforme cu profil tehnologic. Bineinteles, Google a devenit una din cele mai bune companii din toate timpurile, diversificandu-se in atat de multe domenii incat se pare ca nu e imposibil ca Google sa detina controlul asupra lumii.

In marie 2007, Google a devenit cel mai vizitat website din lume, cu peste 528 milioane de vizitatori pe luna. Insa, ce a anume a facut ca Google sa detina monopolul in cautarile on-line? Exista atat de multe lucruri nestiute despre Google incat este aproape imposibil sa fie enumerate intr-o singura lista, insa, in continuare, sunt descrise cele mai importante lucruri care nu le stiai despre Google.

Cu totii stim cum sa scriem un cuvant in casuta de cautare a Google, pentru a ajunge la website-ul dorit. Insa, cei mai multi dintre noi nu stiu cat de multe caracteristici avansate exista in casuta de search a Google, si nici nu stiu cum sa le foloseasca. De exemplu, poti utiliza „site:” dupa care un cuvant cheie, iar Google iti va oferi rezultate doar de la un singur website. Daca tastezi cuvantul „related:” dupa care numele website-ului, vei obtine rezultate care includ site-uri cu caracteristici similare.

Google are o personalitate interactiva

Google detine mai multe echipe de arta si grafica, care lucreaza pentru a face brand-ul si mai atractiv si memorabil cu putinta. Astfel, acestia schimba logo-ul tot timpul, iar de cele mai multe ori corespunde cu o anumita tema- cum ar fi o sarbatoare sau un eveniment international. Google reuseste sa faca o multime de lucruri numai in pagina de start, insa aceste schimbari sunt atat de subtile incat probabil abia le observi.

De exemplu, daca scrii „do a barrel roll”, ecranul tau se va invarti. Daca esti in cautarea unui anumit lucru pe Google Earth si te plictisesti, atunci poti apasa CTRL+ALT+A, selectezi un jet si poti zbura in jurul lumii. De asemenea, poti utiliza Google ca si server proxy.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.