Cum sunt afectate programarile medicale de pandemia de coronavirus

 

In aceste vremuri totul tine de adaptare. Pandemia de coronavirus da peste cap tot ritmul vietii. Cu atat mai greu este pentru cei care au anumite afectiuni, care urmau anumite tratamente. Desigur, situatiile de urgenta sunt tratate ca si pana acum.

Pentru cei care au primit recomandarea de a urma terapia de infiltrare cu PRP adica cu plasma imbogatita cu trombocite, iata cateva mentiuni:

La clinica Masaya pot fi desfasurate consultatii in sistem online, prin video call. Medicul poate sugera anumite abordari medicale pana cand se redeschide clinica.

De regula, infiltratii cu PRP sunt facute de 3 ori consecutiv, in decurs de 21 de zile. Asadar, ar putea fi si timpul oportun pentru ca pacientul sa poata continua cu terapia aceasta, asa cum era ea stabilita. Este insa important de tinut contact cu medicul, pentru ca:

  • In timpul tratamentului nu sunt indicate anumite medicamente.
  • Dupa finalizare sunt recomandate sedinte de fizioterapie.

Pentru cei care inca nu au inceput acest tip de tratament, trebuie spus ca infiltratiile cu PRP sunt recomandate celor cu afectiuni cronice din sfera bolilor articulare, celor care au suferit o interventie chirurgicala sau celor care au avut parte de traumatism sportiv sau de un accident.

Asadar, aceasta metoda revolutionara este disponibila in lista de servicii medicale la clinica Masaya. Nu constituie insa o urgenta.

La fel ca si aceasta procedura, multe altele au fost amanate. Spre exemplu, cei care urmau sa realizeze o ecografie abdominala sunt in aceeasi situatie. Un astfel de examen este adesea necesar pentru a stabili concret un diagnostic, intregind asadar tabloul clinic si examinarea unui pacient. Organele si buna lor functionare este observata astfel incat ecografia se poate spune ca este una dintre cele mai frecvente recomandari cand este suspectata vreo afectiune a organelor interne.

In lipsa posibilitatii de a mai face o ecografie in aceasta perioada, pacientii se pot adresa medicilor din cadrul echipei de la clinica Masaya optand pentru consultatii online. In acest sens, vor fi relevante toate simptomele experimentate. Daca ecografia abdominala era programata pentru un consult de rutina aceasta va fi realizata oricand mai tarziu.

Ce trebuie sa stie toata lumea este ca din cauza coronavirusului situatia actuala este una diferita. Pentru a fi in sprijinul pacientilor, cei de la clinica Masaya propun acest sistem de consultare online. Detalii regasim in cadrul paginii oficiale.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.