Cum sa iti imbunatatesti sanatatea

Santate batraneascaIn fiecare an exista mii de noi articole si carti realizate pentru a te ajuta sa te mentii in forma si sa scapi de greutate. Majoritatea dintre acestea se concentreaza pe piatra de temelie a sanatatii bune, dieta si exercitii. Acelasi mesaj, noi cuvinte, nu-i asa?

Nu exista vreo greseala asupra faptului ca dieta si exercitiul sunt cruciale pentru existenta ta. Cu toate acestea, ce se intampla daca vrei sa mergi profund? Ce se intampla daca vrei sa faci ceva radical pentru a-ti misca rutina de sanatate monotona.

Razi in fiecare zi. Cine a spus vreodata ca viata trebuie sa fie atat de serioasa? Studiile au afisat ca rasul scade hormonul de stres si poate actiona ca un puternic relaxator de muschi. Rasul te poate ajuta sa respiri mai adanc, sa-ti imbunatatesti sistemul imunitar, sa uiti de durere si sa scazi presiunea sangelui. Dupa cum se spune, rasul este cel mai bun medicament.

Adu-ti mai multe plante acasa si la locul de munca. Cu totii stim ca planete transforma dioxidul de carbon in oxigen. Dar stiati ca plantele purifica si aerul de asemenea, inlaturand poluanti daunatori? Nu numai ca aerul pe care il respirati va fi mai proaspat, plantele vor umidifica natural aerul, reducand alergiile si sinuzitele. Plantele au beneficii psihologice de asemenea. Suntem mai fericiti, mai putini stresati si mai productivi intr-un mediu mai verde si mai natural. Daca nu ai cel putin o planta la locul de munca, adu-ti una sau doua.

Respira, esti in viata. Respiratia este viata. Putem trai foarte mult timp fara apa si mancare, dar fara respiratie, murim in cateva minute. Respiratia corespunzatoare este una din cele mai importante functii ale bunei sanatati. Totusi deseori respiram superficial, datorita pozitiei nepotrivite, stresului si alte influente negative.  Pentru a respira corect, respiratia noastra ar trebui sa ajunga la capatul plamanilor.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.