Cum sa castigi increderea copilului adolescent

Adolescentii sunt foarte dificili mai ales ca aceasta varsta este una a experientelor, a schimbarilor fizice si psihice. La aceasta varsta, tinerii sunt libertini si rebeli si isi doresc independenta. Ei vor sa fie cat mai independenti si nu comunica mai deloc cu parintii pentru ca la aceasta varsta considera ca parintii le vor raul.

Adolescentii au tendinta sa se bage in tot felul de buclucuri si sa se lase usor influentati. Atata timp cat are incredere in tine si stie ca poate veni sa iti spuna absolut tot ce gandeste si prin ce trece, il vei ajuta sa depaseasca probleme si sa fie in siguranta. Dar daca nu te dovedesti a fi un bun confident, acesta isi va rezolva problemele in stilul lui si va apela la altcineva, care poate fi nepotrivit in a da sfaturi si a-l ajuta.

Auzi mereu in stanga si in dreapta „eu sunt cel mai bun prieten al copilului meu”, mai ales cand vine vorba de adolescenti. Insa nu acesta este telul pe care trebuie sa il tintesti ca parinte si sa il promovezi in relatia cu tanarul copil. Ai nevoie sa fii in continuare parinte pentru el, sa stie ca esti o autoritate si ca ai ultimul cuvant de spus in ceea ce il priveste.

Ii respecti drepturile si alegerile, dar daca exista motive sa crezi ca ce face ii pune sanatatea sau integritatea in pericol trebuie sa te faci ascultata si sa fii sigura ca stie ca vorbesti serios, nu „ca intre prieteni”. Ai nevoie sa fii parinte pentru el in incercarea de a-l proteja si de a-l invata sa faca diferenta dintre bine si rau.

Asadar, daca ii vei castiga incredere copilului tau vei reusi sa afli totul fara sa iti mai faci griji. El va veni sa iti povesteasca totul, daca te considera mai mult un prieten decat un parinte si astfel nu iti vei mai face griji.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.