Cum rezista tehnologia in conditii extreme?

Un om normal nu are nevoie de telefon sau de o tableta pentru a lucra intr-un desert, de exemplu. In cea mai mare parte a timpului, oamenii isi folosesc telefonul acasa sau la munca, iar adevarul este ca majoritatea companiilor si a intreprinderilor au imbratisat tehnologia. Unii oameni, asa cum sunt exploratorii, au cateva probleme in plus care trebuie sa le rezolve. Atunci cand vine vorba de expeditii, tehnologia joaca un rol major, iar acest lucru inseamna ca este nevoie de noi gadget-uri care sa reziste indiferent de conditiile de mediu. Deci, cum reuseste tehnologia sa reziste in conditii dificile? Ce fac inginerii pentru ca aceasta sa ramana durabila?

Garantia- In cele mai multe cazuri, oamenii folosesc aparate care sa fie rezistente, in ziua de azi existand garantii care acopera orice dauna care afecteaza dispozitivul care l-au cumparat. Insa, nu numai garantia este cea care conteaza, ci si carcasa care ajuta la protectia telefonului sau a tabletei, iar daca se doreste ca acestea sa fie protejate la un nivel cat mai ridicat, atunci este nevoie de optarea pentru o carcasa din silicon.

De asemenea, in cele mai multe cazuri, hardware-ul joaca un rol extrem de important si este aspectul crucial care face diferenta intre dispozitive de acelasi gen. De exemplu, se poate opta pentru anumite caracteristici, cum ar fi protectia asupra tastaturii cu ajutorului unei membrane ce se pliaza peste aceasta, ca un strat exterior. In momentul in care un gadget are un strat de protectie in plus, inseamna ca acesta va rezista la conditii mai dure. Insa, in cazul in care conditiile meteorologice sunt groaznice, expeditorul trebuie sa se asigure ca dispozitivul functioneaza, acesta fiind un aspect esential pentru oamenii de stiinta care isi desfasoara studiile si cercetarile in conditii de mediu ostile.

Project Loon

Totul e bine si frumos atunci cand tehnologia functioneaza in conditii aspre, dar, cum ramane cu conexiunea la Internet? Foarte multe regiuni din lume nu dispun de niciun nivel de conexiune la Internet, iar acest lucru inseamna ca oamenilor le este aproape imposibil sa isi gaseasca informatiile pe care se bazeaza asupra a ceea ce fac. De foarte multe ori, aceasta problema nu este una foarte usor de rezolvat. Insa, geniile de la Google incearca sa depaseasca aceasta problema si cauta solutii in acest sens. De fapt, Project Loon a celor de la Google implica utilizarea de baloane cu Internet, care sa ofere zonelor fara conexiune, existenta unui semnal. Acest lucru inseamna ca, peste putin timp, oamenii din zonele retrase ale lumii vor avea posibilitatea de a se conecta la informatiile globale. Proiectul inca se afla in stare incipienta, insa ar putea revolutiona tot ceea ce stim despre tehnologie.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.