Cum arata casa inteligenta?

Exista masini inteligente, telefoane inteligente- aproape orice lucru devine inteligent in ziua de azi- asa ca oamenii de stiinta s-au gandit sa creeze si o casa inteligenta. In acest sens, specialistii de la compania Intel au propus un concept de casa inteligenta, cu dimensiuni la fel de mari ca o garsoniera, care sa fie caracterizata de tehnologiile de ultima ora din ziua de azi.

Oamenii se gandesc din ce in ce mai mult la dispozitivele care vor caracteriza viitorul, cum ar fi masinile zburatoare, de exemplu, sau masinariile care ne vor ajuta sa ne teleportam. Din pacate pentru noi, se pare ca realitatea nu poate sa evolueze atat de repede pe cat visam si noi. Exista o multime de lucruri noi inventate, care descriu o era tehnologica, insa una din cele mai mari inventii ale perioadei actuale este caracterizata de Internet of Things (Internetul Lucrurilor)- care face legatura dintre Internet si obiectele din jurul nostru.

Intel Tiny Home

Cu toate ca exista o multime de dispozitive conectate la Internet, un anumit proiect a atras atentia mai tare, si anume conceptul celor de la Intel: o casa inteligenta, unde se gaseste o bucatarie, o baie si o camera cu pat si birou. Nimic inovator pana acum, insa casa inteligenta- Intel Tiny Home- este caracterizata de o colectie uimitoare de dispozitive inteligente, care sunt conectate intre ele la o aplicatie cu caracter general. Astfel, intr-o casa conectata la Internet, toate lucrurile din casa ar putea sa te trezeasca de dimineata, fara ca tu sa mai trebuiasca sa le setezi. Acestea iti vor sti deja programul zilnic si obiceiurile care le ai, asa ca gadget-urile din casa inteligenta vor sta la dispozitia utilizatorului si vor fi de mare ajutor.

Gandeste-te cum ar fi sa faci un dus, de exemplu intr-o casa inteligenta: apa va fi incalzita suficient- in functie de dorinta ta, iar televizorul se va deschide atunci cand vii de la munca pe postul TV care iti place. Cafeaua este deja facuta, micul dejun preparat exact cum iti place si usa se inchide pe comanda vocala- astfel de lucruri ar descrie o casa inteligenta. Intr-adevar, pare a fi un scenariu caracteristic numai filmelor science-fiction, insa specialistii din domeniu sustin ca astfel de case vor fi ceva normal peste 10 sau 20 de ani. Pe de alta parte insa, Intel nu a creat o casa de la zero, ci a aranjat senzorii si gadget-urile care sa lege lucrurile din casa la Internet.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.