Costumul de baie care ne scapa de poluanti

Industria modei reprezinta una din cele mai bine cotate industrii de pe piata, astfel ca designerii incearca sa lanseze noi linii vestimentare care sa lase cu gura cascata oamenii. Insa, oamenii de stiinta de la Universitatea din California nu sunt atat de interesati de saptamana modei si de cele mai tari noutati din acest domeniu, dar, cu toate acestea, au reusit sa creeze un constum de baie care sa curete apele de poluanti.

Imbinand utilul cu placutul, cercetatorii au reusit sa creeze acest costum de baie folosind un material ce poarte numele de „sponge”. Astfel, acest costum de baie este realizat in asa fel incat sa poata curata chimicalele si urmele de ulei din ape, dar sa si desareze apele, fiind realizat din zaharoza incalzita, avand o structura poroasa. De asemenea, materialul piesei vestimentare are o textura „hidrofoba”, ceea ce inseamna ca absoarbe sursele de contaminare, reusind sa respinga apa.

Fara poluanti!

Inventatorii acestui costum sustin ca materialul este prietenos cu mediul iar productia acestuia este una extrem de accesibila. Dupa ce au creat materialul, oamenii de stiinta au luat legatura cu o firma de design pentru a realiza un aspect cat mai placut al piesei vestimentare. Pentru ca acesta sa aiba un design placut si pentru a atrage cat mai multe doamne si domnisoare, oamenii de stiinta impreuna cu designerii au inventat un costum de baie simplu, insa care are acest material incorporat sub forma de modele 3D.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca materialul inventat de ei poate fi introdus si in costume de scafandru sau in casti de inot si poate absorbi chimicale cu o greutate de pana la 25 de ori mai mare cu cea pe care o are. Astfel, odata ce poluantii au fost colectati, materialul va avea capacitatea sa-i elimine atunci cand va fi incalzit la temperaturi mai ridicare de 1000 grade Celsius, fiind un material cu o speranta de viata de pana la 20 de utilizari.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.