Construieste-ti o retea influenta la locul de munca

Locul de munca jobDaca ideea de a gasi un prieten influent te ajuta la supravegherea mediului inconjurator, acum imagineaza-ti puterea unei retele de astfel de indivizi. In timpul turului tau de ascultare, continua sa intrebi despre alti oameni din companie care au influenta, realizeaza lucruri si condu valoare, indiferent daca stau in ierarhia biroului. In special, aduna inteligenta in aceste categorii :

  • Puteri informationale : Acesti indivizi pastreaza un deget pe pulsul asupra ceea ce se intampla in organizatie si in industrie ca si intreg. Intrand in cunostinta de date istorice si trendurile care urmeaza, vei deveni imputernicit sa faci decizii de afaceri mai bune si mai repede.
  • Influentatorii : Acesti colegi au abilitatea extinsa de a conduce schimbari si a face lucrurile sa se intample. Fiti atenti la cine tine influenta indiferent de titlul lor de job. Avand un influentator sau doi in coltul tau poate fi nerpetiuit cand ai nevoie sa lansezi o noua intiativa sau sa cumperi o noua idee. Lucrurile se misca rapid cand un influentator este la bord.
  • Coalitii : Cauta oamenii care au format grupuri sa munceasca impreuna eficient si sa distribuie liber informatii, resurse si oportunitati. Acest lucru va va oferi indicii in a munci mai eficient cu acele grupuri din organizatie ca intreg.

Identificand aceste tipuri de indivizi, vei sti mai bune cu cine sa te alineizi si cum. De indata ce reteaua ta creste, abilitatea ta de a fi un lider eficient si influenta va creste mult mai mare de asemenea.

Nu iti petrece primele luni concentrandu-te pe imbunatatirea abilitatilor pentru care te-ai inscris. Daca faci acest lucru, vei trece peste oportunitati valoroase de a intelege cum se potriveste rolul tau intr-o perspectiva mai mare. Eliberandu-ti niste timp pentru a construi relatii, asculta si intelege, vei primi cunostinta asupra rolului tau si sa te stabilesti ca un jucator important intr-o noua organizatie.

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.