Cititul pentru copii

Ne gandim cu drag la vremurile copilariei cand cea mai mare distractie era sa iesim sa ne jucam afara cu prietenii sau sa citim o carte. Ne gandim la aceste timpuri si observam cat de mult s-au schimba lucrurile si cat de mult a evoluat societatea. De fapt, a evoluat in sensul tehnologic insa din punct de vedere al culturii putem sa spunem ca a scazut in mod considerabil.

In ziua de astazi, copii se distreaza stand in fata televizorului, jucand un joc pe tableta sau pe smatphone-ul personal, stand pe retele de socializare si alte lucruri care nu se dovedesc a fi prea educative. Sigur ca daca tehnologia cere acest lucru nu putem sa ii impunem copilului ssa faca un astfel de lucru insa trebuie sa il indrumam sa faca si lucruri care ii fac bine si care il dezvolta din punct de vedere personal.

De regula, trebuie sa ii mentii tot timpul copilului pasiunnea pentru citit. Din momentul in care isi pierde interesul nu va mai citi. Motivatia de a citi scade, de regula, pe masura ce copiii inainteaza in varsta. In fapt, lectura este asemanatoare oricarei alte activitati practice. In lipsa exercitiului, nu se vor dezvolta nici vocabularul, abilitatea de a citi si de a savura universul unei carti si, cu atat mai putin, placerea lecturii. Copilul nu va putea citi repede si, in consecinta, cand o va face, se va plictisi si va abandona in scurt timp.

Asadar, este foarte important ca inca de cand ae o varsta foarte frageda s aiti faci copilul sa citeasca indiferent care sunt cartile si cat de ari sunt dificulatile in citire. Astfel, il vei face sa citeasca mult mai bine si il vei ajuta sa se dezvolte. Cu siguranta, la maturitate, copilul va fi recunoascator si iti va multumi pentru faptul ca l-ai determinat spre lectura, spre deosebire de ceilalti copii care au crescut o data cu generatia sa.

 

admin

Has one comment to “Cititul pentru copii”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Luiza - 21 septembrie 2017 Răspunde

    Au trecut intr-adevar vremurile in care exista motivatie pentru a citi. Totusi cei care aleg sa continue au destul de multe optiuni. Personal imi satur setea de cultura ajutandu-ma de Editura For You – aici stiu sigur ca gasesc cartile care imi vor imbogati spiritul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.