Cei mai cool roboti din lume

Lumea este intr-o continua evolutie tehnologica, asa ca nu e de mirare sa vedem ca exista si roboti printre noi. De asemenea, parerile sunt impartite, exista sustinatori ai acestor masinarii, dar si oameni care sustin ca robotii vor fi aceia care vor aduce sfarsitul omenirii. De la nanoboti minuscului care invadeaza tesutul uman si care pot vindeca boli grave, pana la roboti care reusesc sa schimbe directia unui avion, cele mai multe astfel de creatii ale oamenilor sunt foarte complexe.

Avand in vedere capacitatea pe care acesti roboti o ofera, nu este nimic obisnuit in faptul ca a devenit un lucru normal sa asociem aceste masinarii cu mai multe domenii, cum ar fi cel medical, chimic, ingineresc sau cu scopuri militare. Bineinteles, exista si roboti care sunt construiti cu alte scopuri, care exploreaza planete si chiar imita creaturile vii. Aici gasesti cei mai interesanti si mai folositori roboti din lume: care au capacitatea de a avea un impact major asupra viitorului omenirii, si asta datorita complexitatii de care dau dovada.

Roboti folositori

WheeMe- este primul robot de masaj din lume, avand dimensiunea unei palme, reusind sa maseze corpul prin miscari mici. Un robot automat, WheeMe poate masa intregul corp fara sa cada sau sa isi piarda echilibrul, fiind un device incredibil de utilizat in terapie.

Curiosity Rover- un robot de dimensiunea unei masini construit special pentru a explora craterele de pe Marte, fiind parte a unui proiect a celor de la NASA. Curiosity a fost lansat la 26 noiembrie 2011 si a ajuns la data de 6 august 2012 pe suprafata planetei rosii.

BigDog- a fost creat in 2005 de catre Boston Dynamics, fiind cel mai avansat robot pentru teren accidentat din lume. Creat pentru a servi scopurilor militare, aceasta masinarie poate merge pe teren acidentat la viteze de pana la 10 km/h si este capabil sa duca o greutate de pana la 150 kg.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.