Ce trebuie sa stii despre cafea

Cafeaua este cea mai bauta bautura din toata lumea. Indiferent de ce continent vorbim, oamenii sunt iubitori de savoare. De fapt, acest lucru se intampla din cauza faptului ca este extrem de placut sa te relaxezi si sa te rasfeti cu o cafea buna, aromata dimineata.

Ei bine, acest lucru face ca oamenii sa fie iubitori de cafea si sa le placa foarte mult sa o consume. Pe langa faptul ca este foarte aromata cafeaua aduce numeroase beneficii sanatatii. Pentru acest lucru trebuie sa o consumati in mod moderat si sa nu exagerati niciodata.  Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.

De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.

Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.

Cafeaua este foarte buna si are numeroase beneficii daca este consumata cu o anumita limita. De regula, oamenii considera ca daca este o bautura buna, ar putea sa o consume pentru o perioada mai lunga de timp, apoi realizeaza ca orice abuz este contra indicat.

Asadar, este foarte important sa consumam cafea cu o anumita limita pe care sa nu o depasim pentru a nu ajunge in cealalta extrema.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.