Ce alegi: o vacanta cu cortul sau o casuta de vacanta in forma de cub?

Orice calatorie aduce cu ea noi provocari si experiente. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vine vorba de cazare. De ce sa mentii reteta clasica a hotelurilor sau pensiunilor cand poti sa incerci ceva nou, inedit? Campingul este varianta preferata de cei curajosi in cautare de noi aventuri, deci poate deveni si a ta daca optezi pentru oricare dintre cele 2 forme: cortul sau kubul.

Vacanta cu cortul – o provocare pentru tine

O noapte sub cerul liber la poalele muntilor sau la cativa pasi de mare presupune costuri extrem de reduse. Trebuie sa campezi numai in locurile special amenajate, pentru a nu te expune la anumite pericole. Daca optezi pentru spatiile legale destinate in acest sens, te bucuri de o vacanta gratuita, din punct de vedere al cazarii.

Nu trebuie sa fii un fan al vacantelor cu cortul ca sa renunti la luxul unui hotel. Trebuie doar sa constientizezi cate avantaje iti poate aduce o simpla excursie cu cortul, daca desigur, in prealabil ai fost suficient de inspirat sa te echipezi cu tot ce ai nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie sa cari bagaje sau valize voluminoase, ci numai stricul necesar.

Vei intelege ce gust au linistea, relaxarea si odihna in inima naturii, senzatii pe care nici cel mai dotat centru spa nu ti le poate reda.  Pur si simplu te deconectezi de la cotidian, de la stresul de zi cu zi. Iti incarci bateriile cu energie pozitiva si te bucuri de libertate totala. Nu stii niciodata in ce loc te vei afla peste cateva zile, asta inseamna imprevizibilul si farmecul unei calatorii. Chiar daca nu vei beneficia de confortul de la hotel, vei auzi in fiecare zi cantecul naturii, lasand in urma zgomotul civilizatiei.

Cazarea in casutele de vacanta este metoda prin care practici turismul mai aproape de natura

Aceasta alternativa de cazare echilibreaza balanta si se situeaza undeva la mijloc, intre conditiile de la hotel si aventura unei vacante cu cortul. De ce sa alegi o cazare in camping ? Pentru ca atunci cand calatoriti in familie, confortul devine o necesitate. Asta nu exclude nevoie de liniste, intimitate si relaxare. Cazarea in casutele de vacanta le imbina pe toate, iar rezultatul vine intr-o forma perfecta si neasteptata: un kub.

Amplasarea lor in mijlocul naturii este ideala pentru un concediu de neuitat. Practic, dispui de o locuinta completa si complexa, dotata cu diverse facilitati: aer conditionat, internet, parcare, TV, cafetiera, lenjerie si prosoape. La asta se adauga si o bucatarie complet utilata care te invita sa iti exersezi aptitudinile culinare.

Capacitatea de cazare este de 4 persoane, deci nu trebuie sa lasi copiii la bunici daca vrei sa calatoresti. Nici macar catelul sau pisica, pentru ca va poate insoti la drum fara nicio grija. Va beneficia si animalul de companie de aceleasi conditii de confort, intocmai ca acasa.

Indiferent care dintre optiuni iti surade mare tare, ambele au devenit la fel de „cool”. Este vorba despre o educare a turismului, intr-o directie mai sanatoasa si mai prietenoasa, in armonie cu natura. Nu mai este la moda goana nebuna dupa cele mai luxoase si exclusiviste locatii din tara sau de peste hotare. Acum oamenii incep sa constientizeze cat de pretios este timpul liber si de aceea trebuie investit in momente de calitate petrecute alaturi de familie in paradisul natural – mediul inconjurator.

 

 

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.