Cauzele care genereaza caderea parului

Cu siguranta parul este cel mai de pret lucru al unei femei. Ele se folosesc de acest avantaj pentru a arata mai bine si pentru a pune in evidenta anumite trasaturi frumoase. Sigur ca nu este usor sa ingrijim parul astfel incat sa arate cat mai bine.

Foarte multe femei considera ca a avea un par frumos inseamna a avea un par lung cu toate ca acest lucru nu este deloc adevarat.  Se pare ca multe femei isi lasa parul lung desi nu le avantajeaza sau nu este deloc sanatos. In momentul in care parul este nesanatos, este despicat si arata rau nu are cum sa fie considerat furmos indiferent cat ar fi de lung.

Este foarte important sa cunostem cauzele caderii parului si sa facem astfel incat sa le tratam inca de la inceput.

De multe ori, cauza poate fi genetica. Dcaa parintii au suferit de acelasi lucru cu siguranta va veti confrunta cu acelasi lucru. Daca pierderea parului nu este influentata de cauze de ordin genetic, aceasta poate fi incadrata in celelalte 2 tipuri de caderi ale parului(Effluvium Anagen sau Efluvium Telogen), ambele tratatabile si temporare.

Efluvium anagen poate fi cauzata de administrare pe cale interna a unor medicamente ce produc „otravirea” foliculilor de par aflati in stadiu de crestere. Efluvium telogen se manifesta atunci cand un numar ridicat de foliculi pilosi intra in starea de repaos inainte de momentul stabilit genetic. Acest tip de afectiune se aseamana cu Alopecia androgenetica, de aceea doar un dermatolog poate pune un diagnostic concret in ceea ce priveste cauza bolii si modul de tratament.

Este foarte important sa stim care sunt cauzele si sa cautam rezolvarea lor. Unele dintre ele nu au rezolvare si nu putem sa facem nimic, precum in cazul in care caderea parului este ereditara.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.