Cat este de benefic Botox-ul?

Foarte cunoscut in lume pentru ca reduce ridurile, Botoxul este utilizat si in tratarea altor afectiuni legate de sanatate. Botox-ul este un mediament care se da doar pe baza de prescriptie medicala si este realizat din Clostridium botulinum- acelasi microb care provoaca numeroase intoxicatii alimentare si pune viata oamenilor in pericol. Astfel, aceasta substanta se injecteaza in muschi- de unde blocheaza anumite semnale chimice iar rezultatul este o paralizie relaxanta a unor muschi, efect care dureaza, in general, de la 3 la 12 luni. Reactiile adverse ale Botox-ului inlcud dureri sau vanatai. Cu toate ca poate crea unele probleme de sanatate, aceasta substanta chimica este utilizata si in tratarea altor afectiuni.

Botoxul este ideal in tratarea altor afectiuni de sanatate

Blepharospasm (clipirea excesiva)- din punct de vedere medical, aceasta afectiune se descrie ca o distonie focala, fiind caracterizata de spasme ale muschilor din jurul ochilor determinand aparitia clipirii excesive. In timp ce aceasta conditie este rezultatul unui obicei, exista situatii in care pacientii cu aceasta boala pot suferi de orbire functionala. Insa, potrivit specialistilor din domeniul medical, afectiuna se poate trata cu Botox.

Probleme de vezica urinara- nevoia de a urina foarte des este o conditie care afecteaza oamenii mai in varsta, fiind o conditie care insoteste probleme neurologice, printre care si scleroza mutipla sau leziuni la nivelul maduvii vertebrale. Impreuna cu nevoie de a urina, exista situatii in care o persoana poate experimenta incontinenta. Astfel, un medic poate injecta Botox in muschiul vezicii urinare, iar efectele sale dureaza pana la 24 de saptamani, cu toate ca au existat situatii in care efectul a tinut numai 12 saptamani.

Transpiratie excesiva- aceasta conditie mai este cunoscuta si sub numele de hiperhidroza si nu are nicio cauza perceptibila. Cu toate acestea, Botox-ul este capabil de a ajuta oamenii care sufera de aceasta conditie jenanta. Potrivit oamenilor de stiinta, Botox-ul este injectat in glandele sudoripare axilare, iar efectul sau poate dura pana la sase luni. In general, in fiecare brat se vor injecta intre 12 si 15 injectii cu Botox.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.