Cat de mult conteaza sa nu spui minciuni medicilor

DoctoriFrica de a fi judecati ne conduce sa mintim despre lucrurile pe care ar trebui sa le discutam cu doctorii nostri. Potrivit unor sondaje, 77% din doctori cred ca pacientii lor i-au mintit despre obiceiuri si sanatate.

De multe ori mintim despre o multime de lucruri si cateodata mintim fara sa ne gandim de doua ori inainte de a face asta. La urma urmei, o mica minciuna alba nu raneste pe nimeni, nu-i asa? Gresit ! Minciunile pe care i le spui doctorului tau nu te vor rani decat pe tine. Cateodata frica de a fi facut de rusine, ne poate face sa ascundem adevarul despre istoria sanatatii sau sa nu fim complet onesti cu dooctorii nostri.

Ceea ce nu realizam, este ca doctorii probabil sunt cei mai siguri oameni caror ar trebui sa le spunem obiceiurile de sanatate, fiindca trebuie sa pastreze informatiile despre pacienti confidentiala. Nedezvaluind informatii relevante despre sanatatea ta la un doctor, nu numai ca este rau, insa este si periculos. Sa-ti pastrezi doctorul actualizat despre dureri, scadere in greutate sau crestere, si alte probleme te poate ajuta sa eviti problemele de sanatate, cum ar fi infarctul, diabetul si altele.

Minciuna comuna : „Nu am fumat niciodata si foarte rar consum alcool.”

Hai sa fim sinceri. Daca fumezi si nu ai nici o problema cu fumatul in public, de ce ai ascunde aceasta piesa de informatie importanta fata de doctorul tau? Fumatul, dupa cum stim cu totii, realizeaza leziuni sanatatii noastre. Cu acestea fiind spuse, nu ar trebui ca prioritatea ta sa fie sa te utii la sanatate in primul rand si sa nu te ingrijorezi despre ceea ce ar putea sa zica sau sa creada doctorul tau? Daca doctorul tau este constient ca bei sau fumezi, sau amandoua, va lua masuri pentru a verifica starea ta de sanatate prin intermediul testelor de sange.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.