Cat de avantajos este un boiler electric – avantaje si dezavantaje despre care ar trebui sa stii

 

 

Despre boiler stie toata lumea ca este cel care stocheaza apa calda si vine in completarea unui sistem de incalzire. De obicei vorbim despre centrala termica pe lemne. Multi inca vad in boilerul electric un mare consumator; desigur ca nu exista o varianta ieftina, care sa consume putin, sa nu aiba nevoie de mentenanta si sa functioneze impecabil ani de zile. Boilerul electric are si el avantaje si dezavantaje, despre care detaliem in randurile ce urmeaza.

De ce un boiler electric este avantajos

In portofoliul de la Shop Einstal regasim o varietate de modele de boilere, la preturi accesibile. Asadar este greu de crezut ca partea financiara va fi o piedica. Exista atat de multe optiuni, de la producatori diversi, astfel incat fiecare utilizator poate alege conform cu preferintele avute in vedere.

Per general valabil insa, vorbim despre avantaje ale acestor sisteme, precum:

  • Usor de instalat.
  • Ofera debit mare de apa.
  • Instalarea nu depinde neaparat de loc, poate fi montat in camera in care este si sursa de apa.
  • O varianta accesibila si in cazul unor reparatii, daca acestea se impun.
  • Usor de folosit, un sistem ce nu prezinta pericol, sigur.
  • Achizitie la pret accesibil. La Shop Einstal sunt variante si pana la 500 de lei.
  • Durata mare de exloatare, cu randament bun.
  • Nu impune mentenanta prea complexa sau costisitoare.

Ce te retine

Nu neaparat un dezavantaj major, dar este frustrant sa se termine apa incalzita stocata in boiler. Este absolut necesar ca acesta sa fie ales conform cu necesitatile utilizatorilor casnici. Faptul ca presupune o cantitate limitata de apa calda poate fi un minus. Dar, daca ne raportam la cei care nu au de ales, este chiar un prea mic inconvenient – spre exemplu cei din mediu rural sau de la periferii de oras unde sistemul centralizat nu este pus la punct si nu au retea de gaz pentru a monta o centrala etc.

Un alt dezavantaj poate fi consumul de curent electric, acesta fiind absolut principal necesar pentru un boiler, fata de o centrala spre exemplu, care are nevoie de alimentare cu energie pentru ca echipamentul in sine sa functioneze, dar consuma gaz pentru a produce apa calda. Costurile facturilor lunare vor fi mai mari si depind de scumpiri constante, din pacate.

Mai ramane de luat in calcul si ca in functie de capacitatea boilerului incalzirea efectiva a apei poate sa dureze destul de mult. Vorbim despre un timp ce trece in defavoarea consumatorului, conditionat asadar si deci cu un minus in ceea ce priveste confortul sau.

Intr-un fel sau altul boilerul electric este util, avantajos, dar presupune si asumarea unor costuri. O astfel de solutie este totusi una de dorit acolo unde nu poate fi instalata o centrala termica care sa ofere in mod constant apa calda menajera.

Descopera la Shop Einstal un vast portofoliu de astfel de produse si nu numai.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.