Cassia Networks construieste un router Bluetooth

Toti stim deja ce sunt routerele Wi-Fi, familiarizandu-ne destul de tare cu astfel de dispozitive. Cu toate acestea, Cassia doreste sa realizeze un dispozitiv care sa foloseasca aceeasi abordare, numai ca va folosi caracteristica Bluetooth. Cassia Hub- ce poate ajunge la suma de pana la 100 de dolari- poate pastra contactul cu aproape 22 dispozitive client si extinde gama de comunicatii Bluetooth cu pana la 300 de metri.

Raza scurta de conexiune este unul din principalele motive care au facut ca optiunea Bluetooth sa nu mai fie larg raspandita si folosita, iar un alt motiv consta in faptul ca acesta este proiectata sa functioneze doar cu un singur dispozitiv, de tip „unu-la-unu”. Insa, Cassia sustine ca si-a dat seama cum sa conecteze pana la 22 de dispozitive cu un singur controller, dar si cum sa transmita mesajele pana la 300 de metri distanta prin aer, chiar si daca exista mai multe obstacole (ex: pereti).

Exista mai multe speakere Bluetooth pe piata care pot face ca transmiterea de date de pe un smartphone sau o tableta sa fie mai usoara, insa odata ce un utilizator se indeparteaza cativa metri fata de sursa, conexiunea se pierde. Cassia sustine ca tehnologia sa face ca aceasta problema sa fie un lucru de domeniul trecutului. Chiar mai mult decat atat, compania sustine ca router-ul produs de specialistii sai va reusi sa lucreze si cu alte dispozitive de tip Bluetooth- hub-ul suporta atat Bluetooth Low Energy (cunoscut si ca Bluetooth Smart) dar si Bluetooth Classic.

Control de la distanta

Si, din moment ce Hub-ul se conecteaza la Internet prin intermediul router-ului Wi-Fi, utilizatorii vor fi capabili sa controleze de la distanta dispozitivul Bluetooth de oriunde isi doresc si de unde exista acces la Internet. Tehnologia Cassia functioneaza in doua moduri” control mode- unde aplicatiile Cassia controleaza dispozitivul Bluetooth in mod direct. In situatiile in care hub-ul nu va recunoaste dispozitivul Bluetooth, atunci va intra modul Transparent Relay prin care utilizatorul va utiliza aplicatia de baza a dispozitivului pentru a controla hub-ul.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.