Case inteligente

Aceste case ale viitorului vor inlocui in curand locuintele actuale integrand tehnologia inteligenta in vietele noastre de zi cu zi.

Ce este o casa inteligenta ?

O casa inteligenta este o casa care regleaza automat temperatura, umiditatea locuintei  si iti spune cata mancare se mai afla in frigider. Este o casa capabila sa  comande singura cumparaturile sau sa  sorteze si recicleze gunoiul.

Toate aceste lucruri sunt posibile prin intermediul inteligentei  artificiale.

Ce este inteligenta artificiala?

Inteligenta artificiala este o ramura a programarii care se ocupa de studiul inteligentei umane si de modurile in care aceasta poate fi aplicata si masinilor.

Robotii  programati cu ajutorul inteligentei artificiale sunt capabili sa ia singuri decizii si sa se ocupe de activitatile de zi cu zi ale oamenilor din interiorul locuintelor inteligente.

O casa inteligenta ofera urmatoarele facilitati:

1)energie nepoluanta . O casa inteligenta este capabila sa produca suficienta energie pentru a intretine o intreaga familie prin intermediul panourilor solare si sa incarce acumulatoarele pentru cazuri de urgenta cand casa ramane fara electricitate

2)o securitate sporita prin camere de luat vederi, prin porti si sisteme inteligente de deschidere-inchidere ;

3)echipamente care se ocupa cu mentinerea  curateniei  ;

4)echipamente distractive ca sisteme home cinema

O casa inteligenta este solutia pentru o viata mult mai frumoasa, mai sigura. O astfel de locuinta ne economiseste timpul si ne permite sa ne facem mai mult timp pentru lucrurile care conteaza pentru noi.

Casele inteligente, desi par desprinse din filmele viitorului, reprezinta o actualitate pentru locuintele din ziua de azi.  Intr-un viitor apropiat vom locui nu doar in case inteligente, ci chiar si in orase intregi cu astfel de case.

Aceste case pot preveni multe pericole deoarce sunt costruite pentru a evita inundatiile, incendiile, raufacatorii, intoxicatiile cu gaz, pericolul de explozie.

Viitorul este aproape. Viitorul inseamna civilizatie, inseamna securitate si responsabilitate pentru siguranta oferita, iseamna sa ne depasim limitele arhitecturale dar si sa sa ne distram in cadrul acestui proces, intr-un cuvant, inseamna case inteligente.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.