3 motive sa iti doresti o casa cu mansarda

Casa cu mansarda este una din cele mai avantajoase, asta pentru ca exploateaza casa pe inaltime. Chiar daca de la bun inceput nu este gandit proiectul astfel, mansarda poate fi facuta oricand ulterior. Observam si o tendinta a ultimilor ani, aceea de a utiliza zona de mansarda pentru locuit. La fel de bine aici poate fi amenajata zona de relaxare, spatiu de joaca sau chiar o camera.

Pentru cei care inca stau pe ganduri despre ce sa aleaga, Smart Home Concept poate fi o sursa de inspiratie. Regasim aici un vast portofoliu de proiecte, iar strict vorbind despre cele cu mansarda regasim variante si de case mici cu mansarda. Asadar, un astfel de proiect se poate adapta si in functie de suprafata disponibila, chiar si atunci cand aceasta nu este foarte generoasa.

Casa cu mansarda – de ce da, de ce nu

Putini isi dau seama de faptul ca o casa cu mansarda presupune si o izolare suplimentara. De regula umiditatea si frigul vor patrunde in casa prin mici guri de aer din acoperis. Asadar, amenajarea unei mansarde va presupune de asemenea si izolarea oricarei fisuri.

Negresit insa tine si de spatiul castigat. O mansarda va putea fi spatiu extra de depozitare, birou, camera de locuit sau orice iti trece prin minte. Nu poate fi considerat un compromis, intrucat mansarda ca proiect modern nu va da impresia ca ai o camera in pod. Ba chiar ai toate sansele de a oferi casei tale un etaj in plus, un plus de estetica.

Investitia in mansarda versus intr-un etaj in plus inseamna costuri mai avantajoase. Altfel spus, aceasta va fi un etaj si un pod in acelasi timp. Pentru asta sunt folosite insa mai putine materiale de constructie, iar timpul de executie este si el redus.

Ceva mai avantajoae sunt astfel de case si la capitolul intretinere si impozite. Sunt mai ieftin de intretinut si cu taxe mai mici de platit catre stat fata de casele cu etaj.

Totusi, de ce nu?

Exista clar o lista a avantajelor, dar in acelasi timp exista si motive pentru care unii sunt ceva mai sceptici cu privire la aceste proiecte. Concret, mansarda nu poate egala suprafata generoasa a unui etaj al casei. Depinde insa si de nevoile fiecarei familii. Daca vorbim despre familie cu copii, casa initial avand o suprafata destul de mica si se doreste extinderea, mai rentabila este investitia in mansarda, dar nu intotdeauna ce este mai accesibil este si ceea ce trebuie.

Indiferent de stadiul casei – cauti proiect sau ai deja o casa si doresti extinderea ei printr-o mansarda – poti contacta specialistii de la Smart Home Concept. Ai nevoie de o parere si estimare a unui profesionist. Vei gasi la ei inclusiv proiecte de case cu parter si mansarda, de pana la 1000 de euro, iar ca suprafata, chiar si de peste 130 de m².

Achizitia proiectului de casa de la ei iti aduce si avantajul de a putea adapta totul in functie de nevoile tale, iar acest lucru nu te va costa in plus. Acceseaza pagina lor si descopera proiecte ce te vor inspira.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.