Care sunt pericolele reale ale alcoolului?

Suntem fiinte sociale, si ce cale mai buna de a socializa exista decat de a sta cu un prieten la o bere? Guvernele estimeaza ca aproape 87% din americani vor consuma alcool la un moment dat in viata, iar 70% consuma cel putin odata pe an un pahar de bautura. In Anglia, aproape 69% dintre barbati consuma bauturi alcoolice cel putin odata pe saptamana. Si e de inteles: cateva beri te fac sa te simti relaxat, mai sociabil si prinzi mai mult curaj. Ce poate fi gresit? In timp ce majoritatea dintre noi cunosc efectele negative ale alcoolului, se pare ca acesta este mult mai nociv decat credem noi.

Nu e o noutate faptul ca alcoolul poate fi un factor care sta in calea fericirii si asta din cauza ca ajunge sa distruga atat viata celui care consuma astfel de substante, dar si viata celor apropiati acestuia. Alcoolismul nu este o boala care afecteaza un singur individ, ci un grup mai mare- familia, in general- care are de suferit foarte mult din cauza unui singur membru.

De altfel, exista studii care dovedesc acest lucru. Incepand din anul 1938, oamenii de stiinta de la Harvard au analizat viata sociala a peste 200 de barbati: ce influenta au aspectele emotionale si cele psihice in obtinerea fericirii. In decursul anilor, studiul a descoperit ca inteligenta nu are nicio influenta asupra nivelului de fericire, ci alcoolul este cel care poate influenta acest aspect al vietii noastre.

Alcoolul factorul principal in mortalitatea prematura

De asemenea, alcoolul este principalul factor care sta la baza cresterii ratei de deces prematur. Intre anii 2006 si 2010, mai mult de 88.000 de americani au murit din cauza abuzului de alcool. In fiecare an, alcoolul omoara mai multi oameni decat orice alt drog de pe fata pamantului. Potrivit Centrului de Control pentru Prevenirea Bolilor, iar acest lucru inseamna ca alcoolul a devenit principalul factor care determina decesul in randul oamenilor din Statele Unite si, de asemenea, alcoolul este responsabil pentru majoritatea cazurilor de deces din randul britanicilor cu varste cuprinse intre 16 si 60 de ani.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.