Bolile si daunatorii legumelor – cum ii tii eficient la distanta?

Precum oamenii, si legumele pot suferi de nenumarate boli. Diferenta uriasa intre oameni si legume este rezistenta. Categoric oamenii au un sistem imunitar mult mai puternic, in timp ce o cultura de legume poate disparea peste noapte din cauza unei boli netratate la timp.

Ca legumicultor trebuie sa stii ca agentii patogeni sunt cei ce produc boli ale plantelor si legumelor. Ce sunt agentii patogeni? Ei bine, in cazul lor vorbim de microorganisme sau macroorganisme care se raspandesc, inmultesc si provoaca daune ulterior in tesuturile animale si vegetale.

Cand iti poti pune intrebari cu privire la prezenta agentilor patogeni in culturile tale?

Orice agent patogen prefera anumite medii. Atunci cand intra in contact cu ele, incepe sa se inmulteasca si sa iti creeze probleme. De exemplu, mediile mai comune si mai favorabile de aparitie a agentilor patogeni si a daunatorilor sunt:

  • Temperaturile diferite, nefavorabile;
  • Solurile excesiv de umede;
  • Aerul prea umed pentru perioada in cauza a anului;
  • Apa (vin cu lamuriri in acest sens mai jos);

Pentru a preveni raspandirea agentilor patogeni se pot folosi produse fitosanitare. Nuoricum.ro este un magazin online de produse fitosanitare si seminte de legume pe care ti-l recomand in acest sens.

Revenind la mediile propice de instalare si dezvoltare a agentilor patogeni, iti ziceam adineauri ca si apa poate favoriza prezenta agentilor patogeni. Consultand carti de specialitate, de fitopatologie, vei observa ca, la capitolul raspandire a agentilor patogeni, apa ocupa un loc fruntas.

Agentilor patogeni le este extrem de usor sa se raspandeasca prin apa deoarece aceasta, fie ca vorbim de cea de ploaie sau cea pe care le-o oferi chiar tu plantelor, ajunge direct pe frunze si flori. Stiai ca florile si frunzele sunt cele mai sensibile organe ale plantelor? Protejeaza-le constant – nuoricum.ro iti vine in ajutor cu produse fitosanitare diverse in acest sens.

Mai bine previi decat sa combati – o regula de aur atunci cand vine vorba de legume. Exista o multime de boli pe care agentii patogeni le creeaza si iti pot pune culturile la pamant peste noapte. Documenteaza-te atent pentru a sti cu exactitate cum le poti tine la distanta.

Nuoricum.ro ramane in continuare o recomandare la capitolul produse fitosanitare, dar si la capitolul seminte de legume cu o mare putere germinativa. Acceseaza magazinul online si vezi ce produse miraculoase abia asteapta sa iti protejeze legumele.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.