Beneficiile tehnologiei in viata de zi cu zi

tehnologie

Tehnologia este ramura stiintelor exacte care se ocupa cu dezvoltarea de aplicatii si echipamente care ne ajuta sa progresam.

Care sunt avantajele tehnologiei ?

Tehnologia are atat avantaje cat si dezavantaje. Intre avantajele tehnologiei putem enumera:

1)Avantajele din medicina. Medicina a progresat foarte mult odata cu progresul tehnologic. Oamenii pot sa faca operatii cu laserul si zilnic se realizeaza transplanturi realizate de catre medici cu ajutorul tehnologiei.

2)Internetul. Internetul este o mare realizare a tehnologiei. Ne permite sa fim tot timpul conectati cu persoane aflate la kilometri distanta si infiormatia circula mult mai usor.

3)Robotica. Tehnologia a permis aparitia unei generatii noi de roboti care pot fi trmisi in misiuni speciale si pot desfasura diverse activitati care pun vietile oamenilor in pericol.

4)Cercetarea. Tehnologia a permis cercetarea stiintifica si a dus la aparitia de noi tehnologii.

5)Transportul. Tehnologia a dus la aparitia mai multor mijloace de transport cum ar fi masinile, avioanele si chiar si masinile care circula pe baza de curent electric.

6)Educatia. In viitorul apropiat educatia asa cum o cunoastem noi se va modifica foarte mult. Orele de curs se vor desfasura in mediul virtual iar invatamantul se va baza din ce in ce mai mult pe realizarea de proiecte. Acest tip de invatamant va duce la o colaborare mai buna intre profesori si elevi dar si intre elevi si colegii lor.

7)Imbunatatirea conditiilor de munca. Progresul tehnologic permite prreluarea de catre masinarii a muncilor extrem de dificile de realizat pentru oameni.

Tehnologia reprezinta progresul general al oamenilor in diverse domenii de activitate. Tehnlogia inseamna performanta. Cu toate acestea, progresul tehnologic nu este neaparat un lucru pozitiv. Din multe puncte de vedere tehnologia creeaza probleme oamenilor. Spre exemplu, datorita folosirii gresite a tehnologiei ne confruntam in ziua de azi cu fenomene ca poluarea. De asemenea, datorita aparitiei tehnologiei, foarte multi oameni care nu stiu sa foloseasca tehnologia au ramas fara locuri de munca.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.