Animale pe cale de disparitie

Potrivit specialistilor, speciile de animale din lume ajung sa dispara cu o rata de 1000 de ori mai mare decat in mod natural, ceea ce inseamna ca pierdem in jur de 150-200 specii in fiecare zi. Din animalele amenintate cu disparitia, 15% sunt mamifere si 11% sunt pasari. Iar, in timp ce numarul populatiei de oameni nu da niciun semn ca va incetini si continua sa se apropie si sa extinda mai tare marile orase catre zonele naturale, inseamna ca omul este principalul agent catre contribuie la dispartia unor specii de animale.

Specii de animale amenintate cu extinctia

Cangurul de copac- asa cum ii sugereaza si numele, aceste animale sunt marsupiale care traiesc in copaci. De asemenea, mediul natural in care isi duc existenta este reprezentat de padurile tropicale din Noua Guinee, Queensland- Australia si in alte insule din regiune. Principalul factor care ameninta extinctia acestei specii consta in pierderea habitatului si cresterea numarului de specii vanate.

Vulturul cu barba- aceste pasari cu aspect exotic isi desfasora viata pe Muntele Everest, Himalaya, dar si in alte regiuni montane din Europa si Asia. Vulturul cu barba este o specie pe cale de disparitie, iar World Wildlife Fund, estimeaza ca au mai ramas aproape 10.000 de specii in intreaga lume.

Antilopele Saiga- initial au avut habitatul in zonele de stepa din Eurasia- inclusiv in Mongolia si Dzungaria, aceasta specie de antilope este una din cele mai unice creaturi din lume. In prezent, aceste antilope se gasesc numai intr-o anumita locatie din Rusia si in Kazakhstan. Inca din cele mai vechi timpuri, antilopepe saiga au fost victime ale vanatului. Cornul lor reprezinta o metoda de practica medicinala in China, iar din aceasta cauza populatia de antilope din China a disparut.

Kakapo reprezinta o specie unica de papagali, gasita numai intr-o anumita zona din Noua Zeelanda. Avand o importanta deosebita pentru civilizatia maora, Kakapo a fost vanat si folosit ca o resursa principala de hrana. Din cauza colonizarii europene si a introducerii de animale predator, cum ar fi pisici, soareci, sobolani sau altele, aceasta specie de papagali aproape ca a disparut de pe fata pamantului.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.