Am facut profit prin monitorizarea sediului

Acum 6 ani mi-am deschis primul atelier de incaltaminte in care am inceput sa produc pantofi la comanda pentru oricine plasa comenzi. Cu timpul am inceput sa am succes si am mai angajat doi oameni care sa ma ajute, si apoi inca doi si apoi am hotarat sa mai deschid un atelier tot in Bucuresti. Pentru ca totul merge a de minune, am decis sa mai deschid un atelier la Iasi si unul la Cluj. Evident ca acolo nu aveam sa ajung prea des, insa am incercat sa gasesc angajati de incredere care sa administreze totul pentru mine de acolo. La inceput am crezut ca totul merge ca pe roate, pana cand dintr-o data am inceput sa inregistrez pierderi la atelierele din tara, in loc sa fac profit. Initial am crezut ca pur si simplu nu sunt destule comenzi, ori poate intrasem intr-o perioada mai dificila si trebuia sa caut solutii pentru ca aceasta sa se termine cat mai repede.

Evident ca intre timp incercam, cu anagajatii mei din capitala sa gasim solutii pentru a creste vanzarile in tara ori macar sa nu mai inregistram pierderi. Am aplicat timp de cateva luni campanii de marketing peste tot pe unde a fost posibil, insa lucrurile nu se imbunatateau deloc. Vorbind cu angajatii mei (trebuie sa va spun ca avem o relatia bazata pe prietenie, inainte de orice), unul dintre ei m-a intrebat daca am apucat sa imi cunosc angajatii din tara. I-am raspuns ca sigur ca il cunosc destul de bine pe administrator. De aceea am si ales sa deschid atelierele acolo, pentru ca aveam cunoscuti in acele orase. Dar indoiala si-a facut loc in mintea mea si am inceput sa cercetez. Aveam deja camere de luat vederi in atelierele din tara, insa nu puteau fi accesate de la distanta. La drept vorbin erau mai mult de forma, pentru siguranta in cazul in care cineva ar fi intrat prin efractie in atelier, nu ca sa imi urmaresc indeaproape angajatii.

Dar unul din angajati mi-a dat o idee. I-am contactat pe cei de la Best Guard Electronics SRL care s-au deplasat in ateliere mele din tara, sub pretextul reparatiei unei camere de luat vederi de acolo si mi-au instala un soft invizibil care im permitea sa vad ce se intampla acolo.
Ca sa fiu sincer, eram foarte curios sa vad daca intra cineva in magazinul eu sa faca o comanda, pentru ca inca eram convins ca nu aveam destui clienti. Am ramas dezamagit sa vad ca de fapt unii din angajatii mei ma furau in mod grosolan. Am luat imediat masuri si i-am concediat pe cei invinuiti pentru ca ma furasera destul. Si am mai aflat ceva, in timp ce ma uitam pe imagini, campaniile de marketing chiar functionasera, numai ca angajatii mei furau de la mine, si nu putea sa imi dau seama ca intr-adevar strategiile de marketing functionau.

Este inutil sa mai mentionez ca datoria unei investitii mici in monitorizarea sediilor mele, am inceput sa inregistrez profit si sa imi permit sa le acord angajatilor mei primele binemeritate. Asa mi-am dat seama ca uneori o investitie minima iti poate aduce un profit bun.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.