Alegerea lumanarii pentru botez si optiuni de la Botezz.ro

Negresit, lumanarea pentru botez este o aparitie. Aceasta se impune prin traditie, simbolistica si prin insusi modul de desfasurare a slujbei specifice. Dincolo de lumanarea in sine, modul estetic in care aceasta se prezinta este amprenta originala pe care nasii o aduc ca si contributie la acest eveniment si la faptul ca ei isi asuma rolul de parinti spirituali.

Traditia lumanarii de botez

Asa cum lumina insoteste omul la cununie, chiar si la zi aniversara sau la ultimul sau drum, este negresit prezenta si la botez. Aceasta are o simbolistica puternica ce se refera la primirea darului Sfantului Duh. Este definitia luminii vesnice, in timp ce aprinderea ei face referire la calauzirea bebelusului pe drumul vietii presarat cu frica de divinitate, tinand seama de invatatura crestina.

In trecut, ceea ce tinea de lumanari botez facea referire la strictul necesar, adica la lumanari realizate din ceara curata. Insa la ora actuala se mentine nevoia de lumanare, aceasta este folosita desigur, ba chiar un element central al evenimentului. Doar ca se accentueaza mai degraba nevoia de calitate si de a avea un design original.

Lumanarile de botez, un simbol al nasilor si stilului acestora

Tot traditia spune ca un bebelus poate avea unul sau mai multi nasi, fiecare persoana sau pereche in parte avand nevoie de o lumanare a sa. Acest lucru ofera si sansa parintilor spirituali de a se distinge, alegand un model specific lor. Mai cu seama pentru ca si optiunile curente sunt variate si au de unde alege, exista un acut simt estetic pe care se mizeaza.

Un trend la ora actuala dicteaza alegerea unor lumanari de botez nu foarte lungi si usor de tinut in mana, insa mai groase, robuste, care ies in evidenta. De asemenea, se mizeaza mai degraba pe alb, insa cu personalizarea, cu numele bebelusului sau chiar si cu data evenimentului. Avand in vedere grosimea, aceste detalii ies automat in evidenta, daca sunt intr-un ton contrastant.

De asemenea, podoabele si toate detaliile estetice cu care lumanarile sunt decorate au rol mai degraba de a impresiona. In trecut se opta pentru materiale, prosoape si tot felul de lucruri de acest gen, ce se dovedeau utile, un soi de dar oferit dupa sfintirea acestora totodata cu sfintirea lumanarii. In zilele noastre insa se tine cont mai degraba de o tematica, de elemente ce definesc cel mai bine evenimentul, de nasi, de copil de asemenea.

Pentru fetite culorile vii si expresive sunt alese. La baieti albastrul este deja o alegere clasica. Cu delicate flori, cu papion ca simbol al masculinitatii, un stil traditional cu spice de grau si elemente traditionale sunt doar cateva idei. Astfel de stiluri de lumanari sunt propuse pe www.BotezZ.ro. Din fericire, pentru ca s-a depasit cu succes bariera legata de distante si timp oportun de alegere si realizare a unor astfel de obiecte, www.BotezZ.ro dispune de comenzi ce se pot personaliza si expedia oriunde in tara si in lume. In plus, lumanarile sunt lucrate manual, avand stiluri unicat.

Alegerea lumanarii de botez este atentia oferita spre a completa cele necesare slujbei de botez. Este evident ca are o incarcatura religioasa, ca asteptarile sunt mari si ca eleganta este cea care se doreste a iesi in evidenta. Pentru alegeri optime ce nu sunt deloc comune, www.BotezZ.ro este o recomandare.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.