Ai un copil? Afla la ce boli este acesta predispus

Cu totii stim ca un copil este foarte sensibil in prima perioada a vietii. Sistemul imunitar nu este pe deplin dezvoltat, iar cel mic ajunge sa fie foarte predispus catre anumite boli. Acesta este un foarte important motiv pentru care trebuie sa se aiba o grija deosebita atunci cand se ingrijeste un copil.

De asemenea, este foarte important sa se inteleaga pe deplin atunci cand cel mic are o anumita problema si sa se gaseasca relativ rapid rezolvarea acesteia. Orice parinte trebuie sa tina legatura cu un pediatru, care sa le consulte periodic starea de sanatate a celor mici, sa analizeze evolutia, iar atunci cand apar anumite afectiuni sa le diagnosticheze la timp si sa le gaseasca rezolvarea.

Un nou-nascut sau chiar orice copil care se afla in primii ani de viata, trebuie sa fie atent monitorizat, sa i se acorde o atentie deosebita si sa i se creeze toate conditiile pentru a se dezvolta cat mai armonios.

In cele ce urmeaza vom prezenta o parte dintre afectiunile la care cei mici sunt predispusi, unele mai grave, altele mai putin grave, insa care trebuie sa fie obligatoriu tratate pentru a nu se ajunge la diferite complicatii.

Otita

Ai observat vreodata ca cel mic prezinta o puternica durere atunci cand i se atinge zona urechii? Daca da atunci ar trebui sa-ti pui un puternic semn de intrebare cu privire la otita. Aceasta este practic o inflamare a urechii interne.

Din pacate este o situatie destul de des intalnita la sugari, care stau foarte mult timp culcati, iar din cauza acestui lucru se aduna diferite secretii, ce stagneaza si ofera o predispozitie catre infectie.

Durerile pe care le resimte cel mic pot varia destul de mult, pot fi moderate, pot fi chiar puternice, insa cea mai buna modalitate de a-ti da seama ca ceva este in neregula e atunci cand copilul este foarte agitat, cand plange, iar in unele cazuri se pot observa si scurgeri de puroi din ureche, lucru de nedorit.

Chiar de la primele banuieli ca ceva nu este in regula va trebui sa iei legatura cu un cabinet ORL Mures si sa te asiguri ca cel mic va primi atentia si ingrijirile corespunzatoare.

Rinofaringita acuta

Fiind considerata una dintre cele mai frecvent intalnite boli la copii, rinofaringita este de fapt o afectiune respiratorie, ce afecteaza atat faringele, cat si nasul, inflamand mucoasa ce se regaseste in aceste zone.

Rinofaringita este provocata de un rinovirus si se manifesta inca din primele zile cu febra. Treptat scade si pofta de mancare, mai apoi energia, iar dupa cateva zile se instaleaza tusea, vocea este ragusita si respiratia ceva mai greoaie.

Este o boala foarte usor de diagnosticat, insa trebuie sa se apeleze la un medic specialist cu siguranta.

Laringita

Observi faptul ca cel mic este foarte agitat si respira foarte greu? Atunci trebuie de urgenta sa consulti un specialist. Daca acestor simptome li se aduna si raguseala, tusea asupra sau observi ca fata li se invineteste atunci este recomandat ca pana ajungi la medic sa aplici si o compresa calda in jurul gatului.

In aceste conditii este foarte probabil ca sa fie vorba despre o laringita, boala care se poate agrava destul de rapid, motiv pentru care nu trebuie sa amani deloc sa consulti un specialist.

cabinet orl mures

Prin urmare, trebuie inteles faptul ca este foarte important sa acorzi o atentie deosebita copiilor, mai ales celor nou-nascuti, pentru ca acestia nu vor putea sa comunice cu tine decat folosind limbajul non-verbal. De asemenea, ca parinte vei avea responsabilitatea sa stii cum sa reactionezi in diferite momente, sa te documentezi, sa te informezi si sa iti dai seama atunci cand ceva nu este in regula, iar ca ultima idee trebuie sa ai in vedere un specialist la care poti apela atunci cand este cazul!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.