Afla ce trebuie sa faci pentru un job pe internet

In ziua de astazi, toata lumea isi doreste un job cat mai bun, sa aiba parte de lucruri bune. Asa se face ca in febra locurilor de munca foarte multe persoane ajung sa isi caute un loc de munca pe internet. Mediul online are un impact major asupra sanselor candidatilor in procesul de recrutare, insa multi dintre ei cad in capcana, confundand utilizarea internetului in scop profesional cu navigarea in scopuri personale.
Iata cateva greseli pe care orice candidat trebuie sa le evite atunci cand aplica online pentru un job:

Gandeste un titlu atragator si un scurt text care sa il determine pe angajator sa deschida CV-ul atasat. Explica pe scurt cine esti si de ce aplici pentru acel post. Ai sanse mai mari sa fii chemat la interviu daca personalizezi fiecare mesaj trimis. Tu te-ai obosi sa deschizi un e-mail care nu are nici macar un cuvant in campul destinat subiectului?
Personalizeaza documentul, incluzand in denumirea lui numele tau complet, astfel incat sa fie usor de gasit. Recrutorul va aprecia ca ii usurezi munca si iti va retine mai usor numele.

Daca nu ai inca o adresa serioasa, petrece putin timp pentru a-ti crea una inainte de a trimite CV-ul. Nu vrei sa fii tinuta minte drept „frumusica88” sau sa ajungi direct in „Spam”, din cauza unei adrese care intra in conflict cu filtrele de securitate. Poate ca ai impresia ca aplici degeaba si ca nu vei fi chemata la interviu, asa ca vrei sa trimiti un CV si pentru posturi din alte companii. Desi crezi ca economisesti timp trimitand acelasi e-mail mai multor angajatori, folosind casuta „Cc”, nu faci decat sa iti scazi sansele de a fi chemata la interviu. O aplicatie personalizata este ideala atunci cand vrei sa convingi ca esti persoana potrivita pentru acel post.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.