Afla ce trebuie sa faci ca sa iti scapi copilul de frica

Se intampla de foarte multee ori ca micutii sa aiba o problema atunci cand vine vorba despre noapte si somn. Probabil ca din cauza unor frici sau a unor cosmaruri le este teama sa mai doarma.

Sunt foarte multi copii carora le este foate frica sa mai doarma noaptea inainte de culcare. Asa se face ca aceste frici iau de foarte multe ori diferite forme, de la frica de bau-bau si pana la alte frici din ce in ce mai frecvente care trezesc in randul parintilor alaturi sau catastrofele naturale. Ce ar trebui sa faci pentru a scapa copilul de aceste frici?

In primul rand, in momentul in care observi ca micutul tau este foarte timorat de diferite lucruri si ii este foarte teama de momentul in care va dormi, trebuie sa te comporti tu intr-un anumit fel. Este posibil ca de multe ori sa ti se para ca aceste frici ale copilului sunt doar niste lucruri banale si sa incepi sa faci glume pe seama fricii copilului. Pentru copil aceste lucruri sunt foarte importante chiar daca tie ti se par a fi de-a dreptul banale.

Copilul trebuie sa stie ca tu ii iei fricile in serios si ca le tratezi cu seriozitate chiar daca sunt diferite nimicuri. Este foarte important sa nu il faci pe copil sa se simta prost ci sa ii oferi siguranta si protectie.

Doar acest lucru te va ajuta  sa prinda curaj, incredere in ppopria persoana si mai laes sa invete sa isi gestioneze singur toate emotiile. Asculta atunci cand iti povesteste de frica lui chiar daca ti se pare ca iti spune niste lucruri neimportante. Adreseaza-i cateva intrebri deschise ca sa afli cat mai multe manunte despre teama copilului tau si pentru a sti cum trebuie sa reactionezi.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.